Bereikbaarheid

De start/finishplek van de Vissenloop IJmuiden is op het terrein van het KNRM hoofdkantoor, gelegen aan de Haringkade 2, 1976 CP IJmuiden.

Hoofdingang voor de wandelaars aan de Haringkade
Hoofdingang voor de wandelaars aan de Haringkade

Deelnemers worden dan ook verzocht de hoofdingang aan de Haringkade te nemen en niet via het hek aan Dokweg binnen te komen; dit is namelijk de uitgang voor de wandelaars.

Met de auto

Vanuit Den Haag/Rotterdam, A4

Neem de A5 en de A9 naar de Amsterdamseweg / N202 in Velsen-Zuid. Neem de afrit ‘IJmuiden’ op Knooppunt Velsen vanaf de A9. Neem de Parkweg en Kanaaldijk naar de Haringkade in IJmuiden.

Vanuit Alkmaar, A9

Neem de A9 richting Amsterdam. Neem de A22 richting IJmuiden. Na de Velsertunnel neem je de afslag naar IJmuiden. Via de aansluiting A22/N202 rijd je door naar IJmuiden. Neem de Parkweg en Kanaaldijk naar de Haringkade in IJmuiden.

Vanuit Utrecht, A22

Neem de A2 en de A9 naar de Amsterdamseweg / N202 Neem afrit ‘IJmuiden’ op Knooppunt Velsen vanaf de A9. Neem de Parkweg en Kanaaldijk naar de Haringkade in IJmuiden.

Parkeren

Indien u besluit om met de auto te komen dan zijn er op zondag in het havengebied nabij het startterrein voldoende parkeerplaatsen.

Met de fiets

Fietsers uit de richting Haarlem/Santpoort/Driehuis rijden het snelst via de Heerenduinweg.

Fietsers uit de richting Velsen-Noord en Beverwijk fietsen vanaf de pont in westelijke richting via de Sationsweg, Willebrordstraat, IJmuiderstraatweg, Julianakade, Havenkade.

Foto: © 2018 NH Nieuws
Foto: © 2018 NH Nieuws

Voor de stalling van uw fiets is op de hoek Haringkade/Dokweg een ruimte gereserveerd.

Let op: het is verboden om uw fiets langs het hek van het KNRM-terrein te plaatsen.

Sluizen

Sinds 16 april 2018 kan voor wandelaars uit de richting Velsen-Noord en Beverwijk geen gebruik gemaakt worden van de route over de sluizen!
Rijkswaterstaat stelt de route over het sluizencomplex IJmuiden op 29 maart 2021 weer open voor (brom)fietsers en voetgangers. Voor (doorgaand) gemotoriseerd verkeer blijft de route tot nader order gesloten.

Met het openbaar vervoer

Plan mijn reis