Start lotenverkoop Vissenloop-loterij

Start lotenverkoop

Jane van Baekel steekt het niet onder stoelen of banken: “Het gaat weer gebeuren! Zaterdag 3 Juni gaan we weer een prachtige wandeltocht houden, de Vissenloop IJmuiden. Met z’n allen lopen voor 1 doel, kanker de wereld uithelpen. Opdat iedereen een morgen heeft!”

Hier hoort ook weer de lotenverkoop voor de loterij bij. Jane: “Dit jaar gaan we 10.000!!! loten verkopen. 10.000, lieve mensen! Dat betekent € 10.000 voor het KWF want 1 lot kost € 1,00.”

Maar Jane doet dit niet in haar eentje. De loten zijn verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten in IJmuiden:

Voor de verkooppunten is het fijn als de loten contant afgerekend worden. Tevens zijn de loten uiteraard verkrijgbaar bij Jane en de andere teamleden van de organisatie.

Jane: “Helpen jullie ons om ons mooie doel te behalen? De loten zijn verkrijgbaar t/m donderdag 2 Juni 12 uur. LET OP: vorig jaar waren we snel uitverkocht dus wees er snel bij!”

En natuurlijk zijn we ook weer begonnen met het binnen halen van prijzen, want zonder prachtige prijzen hebben wij geen loterij natuurlijk. Jane: “Wil jij graag een prijs sponsoren? Stuur mij dan een bericht!”

Kick-off 7ͤ editie van de Vissenloop

Aftrap Vissenloop 2023

Afgelopen woensdag 11 januari was de officiële kick-off van de 7ͤ editie van de Vissenloop. Tijdens de aftrap in de burgerzaal van het Velsense gemeentehuis werd het eerste lot overhandigd aan wethouder Sander Smeets. Naast de feestelijke overhandiging van het eerste lot werd door voorzitter Fred van Dam de taart aangesneden die ook nu weer door Bakkerij Goemans werd aangeboden. ‘Nu is het aftellen naar zaterdag 3 juni pas echt begonnen. En er is nog een hoop werk aan de winkel. Maar het organiseren van dit evenement is leuk en blijft hard nodig’, aldus Fred van Dam.

9 jaar geleden gestart met de Vissenloop

‘9 jaar geleden zijn we gestart met het organiseren van de Vissenloop. We staan nu inmiddels voor de 7ͤ editie. Twee jaar kon het wandelevent helaas niet doorgaan vanwege corona. Maar vorig jaar gelukkig wel weer. De finish was toen voor het eerst op Plein 1945. Dat beviel ons erg goed. Daarom starten en finishen we daar dit jaar weer. Ook hopen we de records van vorig jaar te verbreken. Toen hebben we samen met 2.500 deelnemers, veel vrijwilligers en veel sponsoren € 100.000,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Dat is ons eerste doel. Daarnaast hebben we met ons tweede doel: laten zien aan de deelnemers in wat voor mooie gemeente wij mogen wonen, recreëren en werken’, vertelt Fred verder. ‘In 1949 is KWF Kankerbestrijding opgericht. Toen overleefden slechts 25% van de mensen met de diagnose kanker deze ziekte. Nu is dat al 66%. Veel van ons opgehaalde geld wordt door KWF nog steeds ingezet voor genezing. Maar ook steeds meer geld gaat naar palliatieve zorg. KWF vindt dat we het leven zoveel mogelijk moeten kunnen leven.’

Overhandigen eerste lot tijden aftrap Vissenloop 2023 door Fred van Dam aan wethouder Smeets

Ik ga meedoen!

Na deze toespraak wordt het eerste lot van de loterij die gekoppeld is aan de Vissenloop overhandigd aan wethouder Sander Smeets. ‘Ik vind het echt super dat jullie dit elk jaar weer organiseren. Het is een heel mooi evenement. Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit meegedaan, maar ik doe hierbij meteen de toezegging dat ik dit jaar mee wandel! We kennen helaas allemaal wel iemand die deze vreselijke ziekte heeft of heeft gehad. Een grote opbrengst is dus keihard nodig.’

Verschillende routes over de pier

Ook dit jaar zijn er weer verschillende routes. Waarbij de routes vanaf 25 kilometer zelfs over de zuidpier gaan. Doordat de twee winkeliersverenigingen BIZ Kennemerlaan en BIZ Centrum IJmuiden zich als partner hebben aangesloten bij de Vissenloop eindigen alle routes via de Kennemerlaan, markante watertoren, Marktplein, Lange Nieuwstraat op Plein 1945. De twee partners zullen zorgen voor een groot feest langs het einde van de tocht. Of je nu alleen loopt of met elkaar, het zal sowieso een groot en gezellig feest worden. Want samen wandelen is gezellig en gezond. En in dit geval nog voor een goed doel ook!

Uitslag fotowedstrijd Vissenloop 2022

Uitslag fotowedstrijd Vissenloop 2022

Ook dit jaar wilde Edwin Schilling namens Zebra Uitzendbureau een fotowedstrijd organiseren tijdens de Vissenloop. Deelnemers konden een foto op social media plaatsen met #vissenloop en #vissenloop2022. Uit alle foto’s is een winnaar gekozen met de mooiste of beste Vissenloopfoto. Ook riep Zebra Uitzendbureau een aanmoedigingsprijs uit.

De winnende inzending van Nathalie Kristel

Uitslag

De eerste prijs ging naar Nathalie Kristel uit Warmenhuizen.

Er zijn heel veel foto’s ingestuurd. Vooral via social media. Nadat de jury vanuit de Vissenloop verschillende foto’s genomineerd had, werd door het team van Zebra een winnaar uitgekozen. Bij de prijsuitreiking werd door Edwin Schilling al snel duidelijk gemaakt waar het in zijn ogen qua fotografie om ging. ‘We hebben vooral gekozen voor gevoel. Het hele leven gaat immers over keuzes op gevoel. Geniet vooral van het leven. Daar draagt ook een evenement als de Vissenloop aan bij als je de foto’s bekijkt. Natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar over de uitslag is geen discussie mogelijk. Het was voor ons snel duidelijk welke foto de winnende was. ‘Het is een mooie foto van één van de vele bijzondere plekken in onze gemeente’, aldus Edwin.

De eerste prijs ging naar Nathalie Kristel uit Warmenhuizen. De foto werd door de jury unaniem als prijswinnend gekozen. ‘De foto is in Buitenplaats Beeckestijn genomen. Je ziet helaas niet direct dat het met de Vissenloop te maken heeft, maar het laat wel direct zien dat je met de Vissenloop door een bijzondere en veelzijdige omgeving wandelt’ aldus Edwin. Nathalie liep dit jaar voor het eerst mee. ‘Wandelen en fotografie zijn mijn twee grote hobby’s. Ik vond het heel leuk om met de Vissenloop mee te doen. Vooral het gegeven dat we over de grootste zeesluis ter wereld liepen gaf voor mij de doorslag om mee te doen. Maar ik heb ook andere bijzondere plekken in IJmuiden ontdekt!’ Normaal gesproken is de eerste prijs een lokaal product of een lokale bon, maar omdat Nathalie hier niet vandaan komt, kreeg ze uit handen van Edwin een VVV-bon.

De foto van Esther Dijkhuizen

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging naar een groep vriendinnen die elkaar kennen van vv IJmuiden. Esther Dijkhuizen heeft de foto genomen en ingestuurd, dus zij kwam de prijs in ontvangst nemen. Ze won een bon om samen met haar vriendinnen een borrel te drinken bij Grand Café Staal.

‘De gezelligheid en het plezier spatten van de foto af. Daar ging het ons ook om met de aanmoedigingsprijs. Omdat het een selfie is en omdat die in spiegelbeeld is was het even zoeken voor ons waar de foto precies genomen is, dat maakte het voor de jury extra grappig’, vertelt Edwin. ‘Het was echt heel gezellig om mee te doen. En het is nog voor het goede doel ook’, zegt Esther. ‘We liepen de ronde van 10 kilometer. Het was gaaf dat we over Zeesluis IJmuiden liepen en het feest op Plein 1945 na afloop was ook geweldig. Volgend jaar doen we de 15 kilometer!

We wensen de winnaars veel plezier met hun bon!

Recordopbrengst Vissenloop

Vertegenwoordigers van KWF Kankerbestrijding en de Vrijwilliger van het Jaar, Iris van Dam, te midden van een trotse Vissenloop-commissie

€ 100.000,-

Dat is de opbrengst van de zesde editie van de Vissenloop. Een recordopbrengst. Nog nooit heeft de commissie van de Vissenloop, samen met de wandelaars en sponsoren, zoveel geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Fred van Dam, voorzitter commissie Vissenloop en voorzitter Bestuur KWF Kankerbestrijding Afdeling Velsen: ‘Dit is een waanzinnig mooi bedrag. En het geld is hard nodig voor kankeronderzoek. Zo helpen we om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. Daarom wil ik ook alle wandelaars, vrijwilligers, het Rode Kruis, sponsoren, Stichting Citymarketing Velsen | IJmuiden.nl en BIZ Centrum IJmuiden bedanken. We hebben met zijn allen echt een topevenement neergezet.’

Ook raadsleden van Velsen Lokaal liepen mee. Foto: Linda Offerman

Wandelaars, bedrijventeams en organisaties

Om 6.29 uur in de ochtend meldde zich de eerste wandelaar al aan bij het BUKO Stadion waar de start was. Er zouden nog vele deelnemers volgen. In de voorinschrijving hadden zich al ruim 2.100 wandelaars ingeschreven. Maar het was zaterdag 21 mei top weer. Dus ook op de dag zelf stroomden de aanmeldingen binnen. In totaal deden 2.500 mensen mee. Ook bedrijventeams, organisaties en loopgroepen hadden zich opgegeven om samen te lopen.

Zo was er een team van de gemeente Velsen en ook raadsleden van Velsen Lokaal liepen mee. Bram Diepstraten, Velsen Lokaal, zei: ‘Wat een mooie dag met mijn lieve collega’s! Heerlijk gewandeld door ons mooie Velsen. Perfect georganiseerd wandel-evenement voor het goede doel. Ik heb genoten!’ En Kitty Wolfs, ook van Velsen Lokaal: ‘KWF Kankerbestrijding Velsen organiseerde vandaag voor de zesde keer de Vissenloop. Er is 100.000 euro bijeen gebracht met dit wandelevenement in en rond IJmuiden. Fantastisch! Velsen Lokaal liep ook mee met 4 man. Heel fijn dat dit soort mooie evenementen voor het goede doel in het Velsense worden georganiseerd en heel leuk om aan mee te doen.’

Wandelaars op de Kleine Sluis. Foto: Erik Baalbergen

Groot feest onderweg en op de pleinen

De wandelaars werden onderweg getrakteerd op vele optredens door koren, artiesten, orkesten en dj’s. En bij SHIP stond zelfs een look-a-like van onze koning waar de deelnemers mee op de foto konden. Er werd onderweg genoten van de natuur, industriële cultuur, de havens en de grootste zeesluis ter wereld. Eenmaal op het Marktplein werden de lopers feestelijk onthaald en liepen zij verder over de gezellig drukke Lange Nieuwstraat naar Plein 1945, waar ze onder de finishboog door wandelden. Daar kregen de wandelaars een unieke herinnering aan deze dag in de vorm van onderzetters met een tekening van de Zeesluis van Eric J. Coolen erop. Om 16.30 uur werd hier uiteindelijk de cheque met € 100.000,- overhandigd aan mevrouw Mijke van Ballegooijen, lid van de Raad van Toezicht van KWF Kankerbestrijding. Dit was de afsluiting van een gezellig en mooi evenement. Volgend jaar komt er zeker weer een Vissenloop. De datum is nog niet bekend.

Vissenloop wordt groot wandelfeest

Vissenloop wordt groot wandelfeest

Route eenmalig over Zeesluis IJmuiden

Als wandelliefhebber mag je de zesde editie van de Vissenloop op zaterdag 21 mei niet missen. Ter gelegenheid van de opening van Zeesluis IJmuiden lopen verreweg de meeste deelnemers over de grootste zeesluis ter wereld. Iedereen die meedoet ontvangt een unieke herinnering waarbij de bekende tekening van Eric J. Coolen centraal staat. In het centrum van IJmuiden worden de lopers feestelijk onthaald met muziek en vis. De opbrengst van de Vissenloop gaat net als ieder jaar naar KWF Kankerbestrijding.

Start bij Telstar

Door de koppeling met de opening Zeesluis IJmuiden, waar in januari geen publiek bij aanwezig mocht zijn vanwege de coronamaatregelen, hebben verschillende partijen de handen ineen geslagen. De Vissenloop werkt sa3men met Citymarketing Velsen en BIZ Centrum IJmuiden om er een uniek wandelfeest van te maken. Hierdoor is alles net even anders dan tijdens de voorgaande edities. Zo vindt de Vissenloop eenmalig plaats op zaterdag en wordt er gestart bij het BUKO Stadion in Velsen-Zuid. De thuishaven van Telstar is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid en is volop ruimte voor het stallen van fietsen. Bovendien ligt het finishterrein in het centrum van IJmuiden op loopafstand.

Elektrische pont

Lopers van de 10, 15, 20, 25, 30 of 40 kilometer steken eerst het Noordzeekanaal over met de nieuwe elektrische pont. Tijdens het wachten op de pont aan de zuidkant van het kanaal geeft GVB uitleg over de verduurzaming van de vijf Noordzeekanaalponten. De eerste elektrische pont in het Noordzeekanaalgebied vaart sinds augustus 2021 in Velsen. Hierna volgden Buitenhuizen en Zaandam. Later dit jaar worden de laatste twee energiezuinige Noordzeekanaalponten in gebruik genomen. Het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) is tijdens de Vissenloop geopend voor iedereen die meer wil weten over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Citymarketing zet een groot scherm neer met beelden die laten zien hoe veelzijdig de gemeente Velsen is.

Muziek onderweg

Onderweg wordt op meerdere plekken muziek gemaakt. Bij SHIP worden de deelnemers onthaald door het Amusementskoor Velsen en DJ Bart, op de Kop van de Haven speelt New Harbour Winds en bij de Theeschenkerij staan De Delta Singers. Op het terras bij Snackbar Pontplein is live entertainment van Second Opinion en een DJ. Bij Natuurspeeltuin Zeewijk draait Fulco de Vente gezellige plaatjes. De organisatie verwacht tussen de 2.000 en 2.500 deelnemers. Naar verwachting trekt het mooie weer nog veel mensen over de streep.

Feest in Centrum IJmuiden

BIZ Centrum IJmuiden, de grootste winkeliersvereniging in de gemeente Velsen, zorgt tussen het Marktplein en Plein 1945 voor een groots onthaal van de wandelaars. Er zijn optreden van lokale artiesten, de winkeliers bieden leuke koopjes aan op meer dan 30 kramen en sponsors van de Vissenloop delen gebakken vis en haring uit aan de deelnemers. Op Plein 1945 staan optredens gepland van de coverband AlleTijd, de Nederlandstalige jazzband Big Dixie, Fraukje & Friends en ‘local hero’ Britney de Looff. Liefhebbers van zeemansliederen kunnen terecht op het Marktplein, waar Nortada, de Raddraaiers en Fishermen’s Bend hun beste beentje voor zetten. Johnny & The Gangsters of Love rijden de hele dag met hun Cadillac door het centrum om muziek te maken. Tot slot is er op de Lange Nieuwstraat 785 een verkoopexpositie van fotograaf Ed Geels waarvan een deel van de opbrengst naar KWF gaat.

Opbrengst voor KWF

Fred van Dam, voorzitter van de Vissenlooporganisatie: ‘Meedoen aan de Vissenloop werkt verbindend, is heel gezellig en natuurlijk gezond. Bovendien steun je ook nog eens KWF als je meeloopt. Er is nog steeds heel veel onderzoek nodig in de strijd tegen kanker. Deze vreselijke ziekte ontwricht je leven. En één op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Dus samen vechten we tegen kanker, voor het leven. Tijdens de Vissenloop doen we dat door te wandelen. Inmiddels is het evenement ook over de gemeentegrenzen bekend. Meer dan de helft van de deelnemers komt van buiten Velsen. Het is dus ook een mooie promotie voor onze gemeente!’

Wandel tegen kanker

Wandel tegen kanker

“De Vissenloop komt weer in actie voor KWF Kankerbestrijding. Wij roepen elke deelnemer op om bij te dragen voor KWF. Wandel tegen kanker en vóór het leven tijdens de Vissenloop!”

KWF Kankerbestrijding 

Jouw wandeling maakt het verschil

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker zet je leven op z’n kop. Voor al die mensen maakt KWF al 73 jaar het verschil. En jij kunt daaraan bijdragen.

Laat je sponsoren voor jouw deelname aan de Vissenloop.

Vrouw en man in Wandel-tegen-kanker-t-shirts

Als je je via KWF inschrijft én minimaal 250 euro ophaalt aan sponsorgeld, word je beloond met een gratis startbewijs. Haal je 500 euro op? Dan ontvang je ook nog het unieke Wandel tegen kanker-shirt. Fondsenwerven doe je in een handomdraai met jouw eigen Wandel tegen kanker-actiepagina!

Ik schrijf me in via KWF

Alleen een actiepagina

Wil je je wel laten sponsoren, maar wil je niet minimaal 250 euro ophalen? Dan kun je zelf je startbewijs via de Vissenloop regelen en alsnog een actiepagina maken. Hoeveel je ophaalt maakt niet uit: Elke euro telt! Haal je 500 euro of meer op? Dan ontvang je het unieke Wandel tegen kanker-shirt. KWF zal jou steunen in het ophalen van donaties, met tips, tricks en mooie voorbeelden van actievoerders die jou voorgingen.

Ik maak een actiepagina

Kanker raakt iedereen: 1 op de 3 Nederlanders krijgt de diagnose. Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen de ziekte, maar nog altijd overlijden jaarlijks zo’n 45.000 Nederlanders aan kanker. Voor dit onderzoek is geld nodig, en daarin kun jij het verschil maken.


Overhandiging eerste lot tijdens officiële aftrap Vissenloop

Fred van Dam en Wethouder Jeroen Verwoort; fotografie: Reinder Weidijk

Fotografie: Reinder Weidijk

Vrijdag 28 januari is tijdens de officiële aftrap van de Vissenloop het eerste lot door Fred van Dam, voorzitter van de commissie Vissenloop en het bestuur KWF afdeling Velsen, overhandigd aan Wethouder Jeroen Verwoort. Dit gebeurde tijdens een kleine besloten bijeenkomst in het kerkje van Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden. Wethouder Jeroen Verwoort gaf aan: ‘Als ik een lotnummer mag kiezen, dan zou ik graag als echte IJmuidenaar lotnummer 1963 willen.’ Dit alles heeft natuurlijk te maken met de oprichtingsdatum van SC Telstar. Op zaterdag 21 mei 2022 gaat de Vissenloop bij het stadion van deze voetbalclub van start.

‘Verbindend, gezellig en gezond’

‘Meedoen aan de Vissenloop werkt verbindend, is heel gezellig en gezond. Bovendien steun je ook nog eens KWF als je meeloopt’, aldus Fred van Dam. ‘De opbrengst van het wandelevenement gaat namelijk naar het KWF. Er is nog steeds heel veel onderzoek nodig in de strijd tegen kanker. Deze vreselijke ziekte ontwricht je leven. En één op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Dus samen vechten we tegen kanker, voor het leven. Tijdens de Vissenloop doen we dat door te wandelen. Inmiddels is het evenement ook over de gemeentegrenzen bekend. Meer dan 50% van de deelnemers komt van buiten de gemeente Velsen. De wandelaars gaan dit jaar een unieke wandeltocht over onder andere de grootste zeesluis ter wereld beleven.’

Recordopbrengst is mogelijk

Dat de wandeltocht van dit jaar uniek is, beaamt Jeroen Verwoort. ’26 januari is door koning Willem-Alexander Zeesluis IJmuiden geopend. Helaas konden er bij die feestelijke gebeurtenis vanwege corona niet veel mensen aanwezig zijn. Maar dat de Vissenloop wel weer doorgang vindt, is een nobel doel. En ik verwacht stiekem een recordopbrengst. Veel mensen hebben tijdens de pandemie toch de stoute wandelschoenen aangetrokken. Meer mensen zijn gaan wandelen. Nu de wandeltocht verplaatst is naar de zaterdag en eindigt op Plein 1945, hebben de winkeliers er ook nog eens veel baat bij. Gelukkig, want dat is nodig’, aldus de wethouder.

In samenwerking met .IJmuiden en BIZ Centrum IJmuiden

Dit jaar wordt de Vissenloop gereorganiseerd in samenwerking met stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden en BIZ Centrum IJmuiden. Om die reden vond de aftrap ook plaats in de kerk aan de Helmstraat in Oud IJmuiden. Citymarketeer Friso Huizinga vertelde tijdens de aftrap dat hij bezig is met een unieke herinnering voor de deelnemers die de wandeltocht hebben uitgelopen. ‘Dat de tocht dit jaar over de zeesluis gaat is een historisch moment. Deelnemers ervaren dan pas echt hoe groot de zeesluis is. Daarom zijn we aan het kijken naar een unieke en bijzondere herinnering. Ook ben ik, samen met de winkeliers, heel enthousiast over de finishlocatie. We gaan er een groot feest van maken.’

De inschrijving is geopend. Deelnemers kunnen zich inschrijven op de website www.vissenloop.nl.

Vissenloop 2022 wordt heel speciaal!

Wandelaars wandelen langs het Noordzeekanaal

Namens de commissie Vissenloop en het bestuur van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen de allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en sportief 2022. Voor de Vissenloop wordt het een heel bijzonder jaar. Na twee jaar geen wandelevenement te hebben kunnen organiseren, kijken we erg hoopvol uit naar de editie van dit jaar. Want het gaat een unieke editie worden. De Vissenloop zal de wandelaars leiden over de grootste zeesluis ter wereld.

Zeesluis IJmuiden; foto: Rijkswaterstaat

Zeesluis IJmuiden wordt woensdag 26 januari officieel in gebruik genomen. Het tweede feestelijke evenement om te vieren dat de zeesluis geopend is zal de Vissenloop op zaterdag 21 mei zijn.
Dat gebeurt in samenwerking met Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

Datum Vissenloop verplaatst naar zaterdag 21 mei 2022
Dit unieke moment is voor meerdere partijen reden om de krachten te bundelen. Om de Vissenloop nog feestelijker te maken zal ook de winkeliersvereniging in het centrum van IJmuiden (BIZ Centrum IJmuiden) bij het evenement worden betrokken. Om deze reden is ons verzocht voor 2022 onze wandeltocht, ten behoeve van KWF Kankerbestrijding, te verplaatsen naar zaterdag 21 mei 2022. Noteer de nieuwe datum vast in uw agenda.

Route gewijzigd
Niet alleen de datum is gewijzigd. Ook de start en de finish zullen op een andere locatie plaatsvinden. De startlocatie is op het terrein van het Buko Stadion aan de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid. De finish vindt dit jaar op Plein 1945 plaats. En dus niet bij de KNRM waar we normaal gesproken mochten starten. Vanaf de 10-kilometerroute zal de Vissenloop de wandelaars over de nieuwe zeesluis voeren. De route van vijf kilometer is daar te kort voor en zal aan de zuidkant van het Noordzeekanaal blijven.

Alternatieve Vissenloop een succes.

Alternatieve Vissenloop een succes.

Volgend jaar loop ik de 20 kilometer…’

In 2021 kon er weer geen Vissenloop georganiseerd worden omdat corona roet in het eten gooide. Toch wilde de organisatie nu graag een alternatieve editie organiseren. En met succes. Voor € 10,- kon er een route van 10 kilometer gekocht worden. 254 deelnemers hebben op deze alternatieve wijze meegedaan. Ook heeft de organisatie verschillende donaties gekregen. Al met al hebben ze zo een mooie opbrengst van € 3.416,00 voor KWF Kankerbestrijding kunnen bewerkstelligen.

Fotowedstrijd

Toen Edwin Schilling, directeur bij Zebra Uitzendbureau, hoorde dat er een alternatieve wandeltocht georganiseerd zou worden, gaf hij aan graag opnieuw een fotowedstrijd te willen koppelen aan de Vissenloop. Deelnemers konden een foto op social media plaatsen met #vissenloop en #vissenloop2021. Uit alle foto’s zijn drie winnaars gekozen met de mooiste of beste Vissenloopfoto. Ook riep Zebra Uitzendbureau een aanmoedigingsprijs uit.

Uitslag

Er zijn heel veel foto’s ingestuurd. Vooral via social media. Maar ook een aantal via de mail. Woensdag 22 september was er voor de derde keer een feestelijke prijsuitreiking, waarbij de winnaars aanwezig waren op het kantoor van het uitzendbureau in de haven van IJmuiden. Bij de prijsuitreiking werd door Edwin Schilling al snel duidelijk gemaakt waar het in zijn ogen qua fotografie om ging. ‘We hebben vooral gekozen voor gevoel. Het hele leven gaat immers over keuzes op gevoel. Geniet vooral van het leven. Daar draagt ook een evenement als de Vissenloop aan bij als je de foto’s bekijkt. Natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar over de uitslag is geen discussie mogelijk’, aldus Edwin.

De eerste prijs ging naar familie Schouwenburg. De foto werd door de jury unaniem als prijswinnend gekozen. Ondanks dat er geen wandelaar op de foto staat, geeft deze een bepalend en heel overzichtelijk punt neer van de route. De omgeving is prachtig in beeld gebracht vanaf de duintop bij het Bunker Museum.

De winnende foto met een uitzicht van de kust van IJmuiden van de familie Schouwenburg
De winnende foto van de familie Schouwenburg met een uitzicht op de kust van IJmuiden

De tweede prijs werd gewonnen door Gre en Anita Wessels. Zij hadden volgens de jury heel veel tijd en aandacht aan hun in zending besteed. Vooral de foto die bij Smeding is gemaakt is een typisch IJmuidens beeld. De dames wandelen veel en nemen dan eigenlijk altijd wel foto’s. Dus ook de Vissenloop moest vereeuwigd worden.

De derde prijs was voor Megan Mors. De foto laat vooral de diversiteit van IJmuiden zien. Er staat een deelnemer op die naar een schip kijkt. Megan deed voor de vierde keer mee. Volgend jaar gaat ze voor de 20 kilometer.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging naar een loopgroep die wordt begeleid door Jeanette Groenink van CareworX. De groep bestond uit mensen die een oncologisch revalidatietraject volgen. Zij mogen genieten van koffie met gebak bij een lokale bakker.

‘We mogen enorm trots zijn dat zo’n loop als de Vissenloop kan worden gehouden in IJmuiden,’ eindigt Edwin. ‘Laten we hopen dat in 2022 de Vissenloop weer op de oude manier georganiseerd kan worden.’ Dit zal dan plaatsvinden op zondag 22 mei.

De Alternatieve Vissenloop.

man wandelt met kinderen op de Kop van de Haven

Loop jij mee?

We doen het dit jaar anders. De Alternatieve Vissenloop. Een wandeltocht die je met een paar vrienden, je familie of gewoon in je eentje kunt lopen. Niet op één vaste dag zoals je van de Vissenloop gewend bent, maar op een moment dat jij het wil. We doen dit om drie redenen. Vanwege de coronapandemie willen we de Vissenloop op een zo veilig mogelijke manier organiseren. Bovendien proberen we via dit alternatief het vlammetje van de Vissenloop brandend te houden en de binding met onze volgers stevig te houden. De laatste reden is om een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker. Het blijft zeer belangrijk om toch een mooi bedrag in te zamelen.

Hoe en wanneer?

De Alternatieve Vissenloop bestaat uit een wandeltocht van 10 kilometer. We hebben de route zo veel mogelijk laten lijken op de eerste Vissenloop uit 2015. Er zijn maar een paar punten veranderd. De route gaat door Oud-IJmuiden, voert wandelaars langs de duinrand, over het strand en gaat het laatste deel door de haven. Je wandelt de tocht op eigen gelegenheid in de periode van zondag 30 mei tot en met zaterdag 4 september. Dus wanneer jij wilt. Kosten voor deelname zijn € 10,- per persoon. De opbrengst gaat uiteraard naar KWF Kankerbestrijding.

Fotowedstrijd Zebra Uitzendbureau

 © Paul ApeldoornSamen met Zebra Uitzendbureau organiseren we een fotowedstrijd voor deelnemers aan de Alternatieve Vissenloop. Geef jezelf op voor de wandeltocht, wandel de route, maak een foto tijdens je Vissenloopdeelname en plaats deze op je Instagram- of Facebookpagina met #Vissenloop2021.

Je maakt daarbij kans op één van de drie prijzen die Zebra Uitzendbureau ter beschikking stelt. De fotowedstrijd loopt van zondag 30 mei tot en met zaterdag 4 september. Daarna zal een jury bestaande uit de Vissenlooporganisatie en Zebra Uitzendbureau de drie winnaars bekend maken.

Maak kans op een
Zilt aan Zee Day At The Beach

Deelnemers aan de Alternatieve Vissenloop mogen Zilt aan Zee als sanitaire stop gebruiken. En als je hier toch een tussenstop maakt, doe dan meteen mee aan de winactie van het strandpaviljoen speciaal voor Vissenloopdeelnemers. Op de bar staat een bokaal. Laat daarin je gegevens achter. Na zaterdag 4 september volgt een trekking.

Zilt aan Zee

Ben jij deelnemer aan de Alternatieve Vissenloop en heb je je gegevens ingevuld en ingeleverd? Dan maak je kans op een Zilt aan Zee Day At The Beach. Het bestaat uit een waardecheque dat recht geeft op een luxe Zilt Beach Bag, twee keer koffie of thee naar keuze met huisgemaakte appeltaart en de huur van twee Zilt Beach Bedden voor een heerlijk dagje strand.

We hopen je dit jaar tegen te komen tijdens de Alternatieve Vissenloop en anders volgend jaar voor de 6e editie van de Vissenloop op zondag 22 mei 2022.