Hulp gezocht!

Het organiseren van een wandelevenement is zonder jouw hulp niet mogelijk, daarom zoeken wij gemotiveerde vrijwilligers voor de Vissenloop 2022 op 21 mei (en 20 mei).

De dag voor de officiële wandeltocht worden zoveel mogelijk voorbereidende activiteiten uitgevoerd. Denk dan aan het inrichten van de start- en de finishlocatie. Dit betekent dat er marktkramen naar de stempelposten en uitdeelposten worden getransporteerd en ter plaatse worden opgebouwd. Op de dag zelf hoeven dan nog uitsluitend vlaggen, banners te worden aangebracht. Voor de stempelposten zoeken wij mensen die de wandelaars begroeten en motiveren om de tocht met plezier uit te lopen.

Vrijwilligers delen water uit

Bij de uitdeelpunten hebben we vrijwilligers nodig die drinken, fruit, energierepen, snelle Jelle etc. uitdelen. Fruit wordt van tevoren door vrijwilligers in kleinere stukken gesneden. Denk hierbij aan appels, banaan en meloenen. Gewoon leuk om zo’n kraam te bemensen.

Voor de veiligheid van de wandelaars is de inzet van verkeersregelaars nodig. Hiervoor is een certificaat noodzakelijk dat na het volgen van een e-learning-instructie kan worden behaald. Daarnaast zoeken we vrijwilligers die de wandelaars, bij oversteken van de openbare weg, een
beetje begeleiden en attenderen op passerend (auto)verkeer.

Na afloop van de wandeltocht worden marktkramen voor de stempelposten en uitdeelpunten weer opgehaald en naar de startlocatie gebracht. Dus ben je op één van de dagen enkele uren of een groter deel van de dag, beschikbaar: meld je aan via vissenloop.vrijwilliger@gmail.com!

Enkele Vissenloop-vrijwilligers poseren tijdens de officiële aftrap van de Vissenloop 2020 op 15 januari 2020 bij sponsor Cornelis Vrolijk. Ton van Steijn maakte de foto.