Kick-off 8e editie Vissenloop

Kick-off 8e editie Vissenloop

“Inmiddels krijgen één op de twee mensen kanker. Gelukkig geneest 67% van de mensen”, vertelt Fred van Dam, voorzitter van de commissie van de Vissenloop, tijdens de officiële kick-off van de Vissenloop. “Onderzoek naar deze ziekte blijft dus nog steeds heel belangrijk! Daarom zijn we hier nu samen om officieel van start te gaan met de achtste editie van De Vissenloop, die op zaterdag 25 mei 2024 gehouden wordt.” De ruimte in het pand van Zeehaven IJmuiden NV is aardig gevuld op donderdag 18 januari met sponsors, vrijwilligers en belangstellenden. Ondertussen neemt wethouder Bram Diepstraten het eerste lot in ontvangst. En daarna snijdt hij de taart aan, die ook dit jaar weer door Bakkerij Goemans is aangeboden.

 Bram Diepstraten snijdt hij de taart aan, die ook dit jaar weer door Bakkerij Goemans is aangeboden.

Recordopbrengst

Bram Diepstraten beaamt dat meedoen heel belangrijk maar ook erg gezellig is. Hij heeft al meerdere keren zelf meegedaan en wandelt buiten de Vissenloop om ook veel met zijn hond. “Wandelen is gezond en gezellig”, zegt hij. “En helemaal mooi als het voor zo’n goed doel als KWF Kankerbestrijding kan. Helaas heb ik binnen mijn familie nu ook met deze ziekte te maken. Geld voor onderzoek blijft dus keihard nodig. Ik hoorde dat jullie vorig jaar een recordbedrag van € 101.000,- hebben opgehaald, dus laten we de lat hoog leggen en dit jaar voor € 150.000,-  gaan. Ik loop in ieder geval weer mee en heb ook al vernomen dat de gemeente weer meedoet met een team.”

#wandeltegenkanker

Laat je sponsoren

Wat sinds twee jaar ook mogelijk is, is dat je je deelname kunt laten sponsoren als wandelaar. Via de pagina acties.kwf.nl/event/vissenloop-ijmuiden-2024 van #wandeltegenkanker van KWF Kankerbestrijding kun je heel eenvoudig een persoonlijke pagina maken en je laten sponsoren. Zo krijgt jouw deelname aan de Vissenloop nog meer impact.

Loterij

Ook is er dit jaar weer een loterij met 10.000 loten waarmee hele mooie prijzen te winnen zijn. Als je je inschrijft kun je loten kopen en binnenkort zullen ze ook te koop zijn via de commissieleden en bij een aantal winkeliers en horecaondernemers. De gehele opbrengst van de loterij gaat uiteraard naar KWF.

Wethouder Bram Diepstraten neemt het eerste lot in ontvangst.

Schrijf je in!

“Schrijf je vooral in”, zeggen Bram Diepstraten en Fred van Dam. Het is belangrijk en gezellig dat je meedoet. De routes zijn inmiddels uitgestippeld, maar uiteraard nog een verrassing. De routes gaan in ieder geval weer langs hele mooie plekjes binnen onze gemeente om te laten zien aan de wandelaars hoe mooi het hier is. Ook als bedrijventeam of vriendenclub kun je jezelf natuurlijk opgeven. Want samenlopen is helemaal leuk!

Schrijf je nu in!

Fotografie: FishEye.events | Belinda Put.