‘Neem volgend jaar iemand mee, dan staan we met het dubbele aantal hier!’

Foto: FishEye.events

De zevende editie van de Vissenloop was een ongekend succes. Geen record aantal deelnemers, maar wel een recordopbrengst. Dit jaar kan KWF Kankerbestrijding € 101.000,- op de rekening bijschrijven. Dit recordbedrag is bijeen gewandeld door 1.963 deelnemers en vele sponsoren. ’s Ochtends om 8.00 uur vertrokken de eerste wandelaars die zich hadden ingeschreven vanaf Plein 1945 voor de 40 kilometer. Onder een strak blauwe hemel in een stralend zonnetje. Daarna vertrokken ieder opeenvolgend uur de andere afstanden. Om 12.00 uur werd de 10 kilometer door wethouder Bram Diepstraten officieel op gang geblazen.

De sfeer zat er goed in

Ook bij de stempelpost Kop van de Haven zat de sfeer er goed in. Hier kwamen bijna alle afstanden langs. (Alleen de 5 kilometer ging een andere kant op.) na de Kop ging de tocht door via de haven van IJmuiden. De 10-kilometer-lopers namen hier afscheid van de langere afstanden die eerst nog richting de pier en het strand moesten.

Foto: FishEye.events

Na deze twee ‘buitenposten’ sloten ook de langere afstanden zich weer aan bij de 10 kilometer om gezamenlijk de Kennemerlaan op te wandelen. Daar werden verfrissende waterijsjes uitgedeeld door de BIZ Kennemerlaan. Via de watertoren liepen de wandelaars vervolgens het Marktplein op. Hier was het feest ook al helemaal in volle gang, dankzij de organisatie van BIZ Centrum IJmuiden, met optredens van Wouter Wensink, Stijl Achterover, Dennis Sintenie en Johnny & The Gangsters of Love. Op het Marktplein kwamen ook de 5-kilometer-wandelaars weer bij de rest van de groep.  Via de gezellige braderie op de Lange Nieuwstraat kwamen de deelnemers terug op Plein 1945 waar zij een medaille en een lekker gebakken visje kregen.

Cheque overhandigd

Op het Plein was het een groot feest dankzij de Delta Singers, Full Count en DJ Merces. Om 16.00 uur werd door voorzitter Fred van Dam de cheque met het eindbedrag overhandigd aan Anton van Leeuwen, die al 6 jaar lijdt aan de ziekte kanker. Anton vertelde aan de aanwezigen op het plein over zijn vreselijke ziekte. Daarna beëindigde hij zijn verhaal met een vraag: ‘Willen jullie volgend jaar allemaal iemand meenemen? Dan zijn we met het dubbele aantal. Zo kunnen we samen nog meer geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding!’

Foto: Linda Offerman

Fred bedankte alle vrijwilligers, alle sponsoren en alle deelnemers voor hun bijdrage. ‘Want zonder jullie geen Vissenloop. Zonder jullie geen fantastisch evenement dat ieder jaar weer verbroedert.’ Daarna zette Fred ook nog Harry van Wees in het zonnetje. Harry heeft jarenlang de Vissenloop geholpen met verschillende ontwerpvragen. Ook heeft hij het logo van de Vissenloop ontworpen. Door Cor Haver werd Angela Bakker uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ieder jaar geeft zij zich als eerste op om te helpen bij de Vissenloop. Alleen dit jaar lukt het haar tot haar spijt niet. Toen was ze de tweede. Het feest ging tot 18.00 uur door waarna het plein weer schoon werd achter gelaten.

We willen je via deze weg hartelijk bedanken voor je deelname. Zien we jou volgend jaar weer bij de 8ste editie van de Vissenloop?