Uitslag fotowedstrijd Vissenloop 2022

Uitslag fotowedstrijd Vissenloop 2022

Ook dit jaar wilde Edwin Schilling namens Zebra Uitzendbureau een fotowedstrijd organiseren tijdens de Vissenloop. Deelnemers konden een foto op social media plaatsen met #vissenloop en #vissenloop2022. Uit alle foto’s is een winnaar gekozen met de mooiste of beste Vissenloopfoto. Ook riep Zebra Uitzendbureau een aanmoedigingsprijs uit.

De winnende inzending van Nathalie Kristel

Uitslag

De eerste prijs ging naar Nathalie Kristel uit Warmenhuizen.

Er zijn heel veel foto’s ingestuurd. Vooral via social media. Nadat de jury vanuit de Vissenloop verschillende foto’s genomineerd had, werd door het team van Zebra een winnaar uitgekozen. Bij de prijsuitreiking werd door Edwin Schilling al snel duidelijk gemaakt waar het in zijn ogen qua fotografie om ging. ‘We hebben vooral gekozen voor gevoel. Het hele leven gaat immers over keuzes op gevoel. Geniet vooral van het leven. Daar draagt ook een evenement als de Vissenloop aan bij als je de foto’s bekijkt. Natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar over de uitslag is geen discussie mogelijk. Het was voor ons snel duidelijk welke foto de winnende was. ‘Het is een mooie foto van één van de vele bijzondere plekken in onze gemeente’, aldus Edwin.

De eerste prijs ging naar Nathalie Kristel uit Warmenhuizen. De foto werd door de jury unaniem als prijswinnend gekozen. ‘De foto is in Buitenplaats Beeckestijn genomen. Je ziet helaas niet direct dat het met de Vissenloop te maken heeft, maar het laat wel direct zien dat je met de Vissenloop door een bijzondere en veelzijdige omgeving wandelt’ aldus Edwin. Nathalie liep dit jaar voor het eerst mee. ‘Wandelen en fotografie zijn mijn twee grote hobby’s. Ik vond het heel leuk om met de Vissenloop mee te doen. Vooral het gegeven dat we over de grootste zeesluis ter wereld liepen gaf voor mij de doorslag om mee te doen. Maar ik heb ook andere bijzondere plekken in IJmuiden ontdekt!’ Normaal gesproken is de eerste prijs een lokaal product of een lokale bon, maar omdat Nathalie hier niet vandaan komt, kreeg ze uit handen van Edwin een VVV-bon.

De foto van Esther Dijkhuizen

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging naar een groep vriendinnen die elkaar kennen van vv IJmuiden. Esther Dijkhuizen heeft de foto genomen en ingestuurd, dus zij kwam de prijs in ontvangst nemen. Ze won een bon om samen met haar vriendinnen een borrel te drinken bij Grand Café Staal.

‘De gezelligheid en het plezier spatten van de foto af. Daar ging het ons ook om met de aanmoedigingsprijs. Omdat het een selfie is en omdat die in spiegelbeeld is was het even zoeken voor ons waar de foto precies genomen is, dat maakte het voor de jury extra grappig’, vertelt Edwin. ‘Het was echt heel gezellig om mee te doen. En het is nog voor het goede doel ook’, zegt Esther. ‘We liepen de ronde van 10 kilometer. Het was gaaf dat we over Zeesluis IJmuiden liepen en het feest op Plein 1945 na afloop was ook geweldig. Volgend jaar doen we de 15 kilometer!

We wensen de winnaars veel plezier met hun bon!