Wethouder Baerveldt verricht aftrap Vissenloop IJmuiden

Aftrap Vissenloop 2018

In de fraaie Skybox van logistiek dienstverlener Kloosterboer in Velsen-Noord was het woensdagmiddag een gezellige drukte met genodigden, sponsoren, vrijwilligers en bestuursleden van KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen. Door Annette Baerveldt, wethouder van onder meer sport, recreatie en toerisme, werd daar de officiële aftrap gegeven voor de Vissenloop die op zondag, 27 mei wordt georganiseerd.

Voorzitter van het bestuur, Fred van Dam, refereerde in zijn openingswoord aan het grote succes van de Vissenloop de afgelopen jaren. ,,Vorig jaar mochten we 1.920 deelnemers verwelkomen en kon onze penningmeester een bedrag van ruim 40.000 euro, de opbrengst uit inschrijfgelden, sponsoring en de loterij, op de rekening van KWF Kankerbestrijding overmaken. Maar zonder de hulp van heel veel vrijwilligers, de gemeente Velsen, sponsoren en natuurlijk de deelnemers zelf zouden we dit evenement niet kunnen organiseren. Dit jaar hopen we richting 2.500 deelnemers te gaan met als resultaat een nog hogere opbrengst voor dit bijzonder goede doel’’.

De Vissenloop is een wandelevenement met afstanden van 5 (Guppenloop), 10, 15, 20, 25, 30 en

40 km die de deelnemers door het IJmuidense havengebied voeren maar waarbij de wandelaars van de langere afstanden natuurlijk ook recreatiegebied Spaarnwoude en het nabij gelegen duingebied zullen aandoen. De Guppenloop (5 km) is vooral bedoeld voor jongeren, verenigingen en scholen

maar vanzelfsprekend kunnen ook (groot)ouders met kinderen en andere belangstellenden zich voor deze afstand inschrijven. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen.

Tevens wordt dit jaar weer een loterij georganiseerd waarmee fraaie (gesponsorde) prijzen te winnen zijn. Met een bijdrage van slechts één euro per lot komt ook deze opbrengst geheel ten goede van KWF Kankerbestrijding. En, sinds de derde editie van de Vissenloop, is de “Club van 100” geïntroduceerd voor mensen en bedrijven die iets extra’s willen doen. Door jaarlijks honderd euro te doneren komt de betreffende naam en/of logo op een visje te staan dat een vaste plaats krijgt in het ‘aquarium’ dat op de website en tijdens de Vissenloop een ereplaats krijgt.

Kenmerkend voor de Vissenloop is, dat het een verzorgd wandelevenement is met versnaperingen, livemuziek onderweg bij de stempelposten en op het finishterrein. Voor elke deelnemer is er na afloop een medaille en gratis (gebakken) vis. Kortom een mooie balans tussen inspanning en ontspanning met veel gezelligheid.

Op de website is alle informatie te vinden over inschrijfgelden, de routes, vertrektijden en de mogelijkheden wat betreft sponsoring. Ook staat er een aparte link op waarmee wandelliefhebbers zich direct kunnen aanmelden voor deelname aan dit evenement.