Wie is toch die man achter onze website

Pascal Wolterman

De Vissenloop IJmuiden komt eraan en natuurlijk willen we ook graag even aandacht besteden aan onze vrijwilligers. Kirsten Bouwens en ik zijn daarvoor te gast bij Pascal Wolterman in IJmuiden. Pascal is getrouwd met zijn Evelien, en hij is vader van Vera en Ruben.

Pascal komt uit een groot IJmuidens gezin, waar hij al snel leerde dat je iets voor de maatschappij moet doen. Hij was de jongste in een lange rij kinderen, maar voor hen, en ook voor ons, is hij zeker niet de minste. Integendeel.

Na het Ichthus College werkt Pascal eerst vier jaar in dierenspeciaalzaak Engelhart. Hij is dan nog zoekende naar wat hij echt zou willen worden. Hij ontmoet een art director en deze inspireert hem: hij gaat naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Door deze opleiding ontwikkelt hij zich tot computerpionier op het internet en zo belandt hij bij Netpresence, het huidige Indivirtual. Dit mooie bedrijf bouwt websites voor diverse grote ondernemingen en Pascal doet projecten voor onder andere De Consumentenbond, Suzuki en Triodos Bank. Inmiddels is Pascal daar werkzaam als tester, trainer van editors en webmaster.

Verder is Pascal al jaren vrijwilliger. Als verkeersregelaar van de Pierloop komt hij in beeld bij de Vissenloop IJmuiden, waar hij dan het eerste jaar ook als verkeersregelaar actief is. Wij zoeken dat jaar allemaal een back-up voor elke functie en ontdekken zijn talent. Pascal is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter. We komen er achter dat V.V. IJmuiden hier al heel lang van profiteert en vragen hem ook ons op dit gebied te ondersteunen. En hij zegt ja.

Zijn drijfveer om zich in te zetten voor de Vissenloop IJmuiden is vooral IJmuiden zelf. Geboren en getogen hier, houdt hij van IJmuiden. En hij vindt natuurlijk het goede doel KWF Kankerbestrijding ook belangrijk. De hobby’s van Pascal verbazen ons niet, gezien de vele mooie foto’s die we van zijn hand op Facebook tegenkomen. Pascal is namelijk dol op fotograferen, op aquaria én op het spotten van vogels. Hij leert ons dat IJmuiden tot de 10 beste spotplekken behoort. Vele natuurgebieden zijn bij hem bekend.

Via Facebook, Instagram, Twitter en Google+ maakt Pascal iedereen enthousiast voor onze loop, zo ook zijn collega’s. Hij is de vormgever van onze nieuwe website die binnenkort verschijnt en met steeds nieuwe items houdt hij de huidige steeds up-to-date en overzichtelijk. Kijkt u zelf op onze website www.vissenloopijmuiden.nl en volg zijn berichten. Dan weet u hoe goed Pascal al zijn werk voor ons doet, en waarom hij zo goed bij ons past.