Aftrap 5e editie wandelevenement Vissenloop

Burgemeester Frank Dales van Velsen neemt zijn lot in ontvangst van voorzitter Fred van Dam

Dit jaar is het al weer voor de vijfde keer, een lustrum dus, dat door KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen, het wandelevenement Vissenloop wordt georganiseerd op zondag 19 mei. De officiële aftrap voor dit evenement vond op 16 januari plaats bij Interfish B.V. aan de Texelstraat 43 in IJmuiden. Eigenaar Henk van der Deijl is al vanaf de eerste wandeltocht één van de grote sponsoren van dit evenement en hij en zijn medewerkers zorgen ervoor dat alle wandelaars, nadat zij de finish gepasseerd zijn, kunnen genieten van een gratis gebakken visje.

Bestuursvoorzitter Fred van Dam blikte in zijn toespraak nog even terug in de historie: ,, Bij de eerste Vissenloop, vier jaar geleden, konden we een cheque met een bedrag van ruim 29.000 euro overhandigen aan KWF Kankerbestrijding. Afgelopen jaar, na de vierde Vissenloop, stond er op de cheque een bedrag van 47.500 euro! Wij hopen dit jubileumjaar € 55.000 te kunnen overmaken. We streven naar meer wandelaars en ook naar meer inschrijvingen van bedrijventeams. Een gezond personeelsuitje voor het goede doel en een gratis visje na afloop. Voor alle vragen: kwfvelsen@gmail.com

En zei van Dam: ” Ik kan het niet genoeg herhalen. Er is veel geld nodig voor onderzoek en het treft iedereen in haar of zijn omgeving.

Onze 100 vrijwilligers staan klaar om het u deze dag naar het zin te maken. We hebben u nodig.

Voor verdere info: www.vissenloopijmuiden.nl

Door burgemeester Frank Dales werd deze middag de officiële aftrap gegeven. In zijn openingswoord wees hij enerzijds op het bijzondere belang van dit wandelevenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Maar anderzijds ook op het belang voor de gemeente Velsen vanwege de toestroom van wandelaars en belangstellenden naar onze mooie IJmond Gemeente. Hij mocht lotnummer 2019 in ontvangst nemen. Hij vertelde verder dat het hem opgevallen was, dat er veel vlaggen hingen in Velsen rondom de dagen van de Vissenloop en kocht daarop ook een Vissenloopvlag voor zijn eigen huis. Een mooi gebaar dat wij zeer konden waarderen.

Kenmerkend voor de Vissenloop is, dat het om een verzorgd wandelevenement gaat met versnaperingen, livemuziek onderweg bij de stempelposten en op het finishterrein. Voor elke deelnemer is er na afloop een medaille en de, al eerder genoemde, gebakken vis. Kortom een mooie balans tussen inspanning en ontspanning, met veel gezelligheid. Er is een ruime keuze uit de te lopen afstanden.

De Guppenloop van 5 km, die vooral bedoeld is voor jongeren, verenigingen en scholen, maar uiteraard kunnen ook (groot)ouders met kinderen en andere belangstellenden zich voor deze afstand inschrijven. Het is een prachtige invulling voor deze zondag. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen zoals een scootmobiel. De langere afstanden beginnen bij 10km en worden gevolgd door afstanden van 15, 20, 25, 30 en 40km. Alle afstanden voeren de wandelaars door het IJmuidense havengebied waarbij de wandelaars van de langere afstanden ook recreatiegebied Spaarnwoude en het nabij gelegen duingebied aandoen.
Op de website: www.vissenloopijmuiden.nl is alle informatie te vinden over inschrijfgeld, de routes, vertrektijden en de mogelijkheden wat betreft sponsoring. Ook staat er een aparte link op waarmee wandelliefhebbers zich direct kunnen inschrijven voor dit bijzondere evenement.

Foto: Reinder Weidijk