Aftrap 6e editie Vissenloop bij Cornelis Vrolijk

Fred van Dam en Bram Diepstraten

IJmuiden, 15 januari 2020 De aftrap van de 6e editie van de Vissenloop is druk bezocht. Op 15 januari jl. werden wij zeer gastvrij onthaald bij Cornelis Vrolijk, één van onze sponsors vanaf het eerste uur. 

Fred van Dam, voorzitter van KWF kankerbestrijding nam als eerste het woord en heette de sponsoren, vrijwilligers, pers en TV van harte welkom. Uiteraard memoreerde hij de enorme steun van Cornelis Vrolijk vanaf het eerste uur van de Vissenloop. Hij wees ook op de belangrijke maatschappelijke betrokkenheid van Cornelis Vrolijk in de gehele regio. We werden ontvangen door Daniëlle de Nijs (communicatie) en Cees Bruinink (logistiek manager).  

Een speciaal welkom was er voor de heer Bram Diepstraten, wethouder van de gemeente Velsen die de officiële handeling heeft verricht.

Fred somde nog cijfers op van 2019. De opbrengst van € 60.000 was hoger dan eerdere jaren, het aantal deelnemers was met ruim 2.200 een nieuw record en hij meldde ook dat er wandelaars meeliepen uit meer dan 200 gemeenten. 

Er is veel onderzoek nodig en daarom ook veel geld, want “kanker moet de wereld uit”, aldus van Dam. Hij hoopt met steun van alle betrokken partijen in 2020 het aantal deelnemers te laten groeien en ook de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding. Van Dam riep ook de leiding van bedrijven en personeelsverenigingen op om met meer bedrijven-teams te gaan wandelen. Het is gezond, gezellig, verbindend en voor het goede doel. Het is ook een dag om stil te staan bij naasten die we los hebben moeten laten, maar ook stil te staan bij mensen die nu ziek zijn, aldus Van Dam.

Verder somde hij nog enige cijfers op. Vorig jaar kregen 117.000 mensen de diagnose kanker en er stierven er ongeveer 45.000.  Eén op drie mensen krijgt kanker. Ook hoopt hij dat er meer vlaggen in tot hangen rondom de datum van de Vissenloop. Van Dam vroeg aan iedereen om de vlaggen na Bevrijdingsdag in top te hangen tot en met in ieder geval  17 mei. 

Tot slot meldde hij dat de commissie al weer volop met de voorbereiding bezig is en dat er op de dag meer dan 100 vrijwilligers actief zijn om er een geslaagde dag van te maken.

Hierna werd Bram Diepstraten (wethouder gemeente Velsen) gevraagd om de officiële handeling te verrichten. De heer Diepstraten ontving een lot. Hij mocht zelf het lotnummer toekennen. Wethouder Diepstraten bedankte de sponsoren, vrijwilligers, de commissie en iedereen betrokken bij de Vissenloop en meldde ons dat wij op hen kunnen rekenen. Diepstraten wil graag evenementen op het gebied van sport, beweging en gezondheid vanuit de gemeente steunen.

Na de officiële handeling nam Daniëlle de Nijs het woord en zij liet een korte bedrijfsfilm zien van het prachtige bedrijf dat zij mag vertegenwoordigen. De aanwezigen waren onder de indruk van de inhoud van de film. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Iedereen ging met veel inspiratie huiswaarts en op naar de 17e mei.