Enthousiaste Seaport dj doet belofte voor 19 mei 2019

Joske Haver en Maaike Bouwens bij Theo Koster van rtv Seaport

‘Founding mother’ van het Vissenloop-evenement Joske Haver-van Rijn en de drijvende kracht achter de Vissenloop-loterij Maaike Bouwens kregen bij RTV Seaport’s Theo Koster de gelegenheid te vertellen over de Vissenloop tijdens zijn radioprogramma Kult-Uur op de 107,8 FM.

Theo Koster
Theo Koster

Maaike vertelde hoe Joske op het idee van de Vissenloop kwam en de juiste mensen om zich heen verzamelde. Theo wilde van Joske weten hoe dat dan precies in zijn werk ging. KWF Kankerbestrijding moedigt initiatieven om geld in te zamelen aan. Samenloop voor Hoop en de Kippenloop in Katwijk waren de inspiratie voor het wandelevenement in IJmuiden waar jaarlijks zo’n 2.000 deelnemers zich voor inschrijven.

Joske benoemt het feit dat wandelen – en in beweging zijn in het algemeen – gezond is voor iedereen en met name voor (ex-) kankerpatiënten. Bij de Vissenloop is de herdenkingswand een terugkerend fenomeen. Wandelaars schrijven de naam van een dierbare op een oester- of jacobsschelp en hangen deze aan de wand. Dat is nog wel eens emotioneel en een goed gesprek met een vrijwilliger of een stevige knuffel met vrienden of familie hoort daar dan bij.

De Vissenloop heeft dit jaar een prachtig bedrag van maar liefst 47.500 euro over kunnen schrijven op de rekening van KWF kankerbestrijding. “47.500 euro!” roepen Joske en Maaike in koor. Het maakt niet heel veel uit hoe dit besteed gaat worden bij KWF wat Joske betreft. Maar onderzoek is nog altijd hard nodig.

Maaike noemt de datum van de volgende Vissenloop: 19 mei 2019. Theo schrijft zich mondeling direct in. Ook Theo kan volgend jaar gaan genieten van versnaperingen onderweg, de gezelligheid en de muziek van Full Count. Maaike herinnert de luisteraars eraan hun loten na te kijken

Theo sluit af met Brigitte Kaandorp: Op de pier van IJmuiden…

Beluister het hele gesprek hieronder (vanaf 24:30):