Wie is toch die vrouw achter info@VissenloopIJmuiden.nl?

Yvonne Peters

Yvonne Peters geboren in Haarlem en getrouwd geweest met Willem die 7 jaar geleden overleed aan de gevolgen van kanker. Yvonne en Willem hebben twee kinderen. Tom zeer actief in de hockeywereld en Sonja werkzaam als huisarts, dus oppas werk voor Yvonne die ook nog een betaalde baan heeft op Sancta Maria.

Toen er kinderen kwamen was Willem de stuwende kracht die zorgde dat zij haar studie aan de V.U. Nederlandse taal en letterkunde kon afmaken. Voor die betaalde baan deed Yvonne al veel vrijwilligerswerk op de scholen van de kinderen.

Yvonne had zorg voor mensen om haar heen en dat heeft ze nog steeds. Al eerder wilde ze iets doen voor KWF Kankerbestrijding mede omdat Willem dat een goed doel vond. Het was haar eigen idee om haar hulp aan te bieden. De Velserbroek had dat jaar behoefte aan een nieuwe coördinator. Dus dat kwam heel goed uit. Maar de eisen bij KWF worden steeds groter en een secretaresse was hard nodig. Ook die taak nam Yvonne op zich.

Waarom de Vissenloop voor haar belangrijk is: het is een mooie club om mee te werken, een warm team van mensen met elkaar. De saamhorigheid is groot. De schelpen, het herdenken. Enthousiasme van de mensen die mee lopen.

Haar taak begon met het zoeken van alle te regelen zaken voor zo’n evenement. Surfen op het internet was dagelijkse kost. Veel vond zij en speelde dit door naar de diverse commissies. Die maken daar nog dankbaar gebruik van. De mails worden het hele jaar door beantwoord door Yvonne. Maar het valt haar op dat veel wandelaars weten hoe alles verloopt. Vergaderen en notulen van KWF en Vissenloop zijn bij haar in goede handen. Vergunning voor de Gemeente Velsen met hun eisen en voorwaarden kan dan door haar worden aangevraagd. Van inschrijven.nl vult zij de enveloppen met loten, routebeschrijvingen en stempelkaart. De dag zelf is voor haar goed als de laatste lopers op weg zijn met de goede papieren.

In de middag geniet ze net als wij van de prachtige sfeer op het finish terrein. Voor de toekomst wil ze meer lopers. En zeker uit deze omgeving!