Wie is toch die vrouw achter de cijfertjes van Vissenloop IJmuiden?

Stineke Alsema-Pippel

We zijn op bezoek bij Stineke Alsema-Pippel. Ze is getrouwd met Piet Alsema, die zich, net als zij, inzet voor allerlei goede doelen. Ze hebben samen twee kinderen.

Stineke is geboren en getogen in IJmuiden en komt uit een gezin van vijf kinderen. Voor huidige begrippen een groot gezin. Stineke is van huis uit kleuterleidster. In 1986 verhuist zij met haar gezin naar Spaarndam. Prettig, landelijk, rustig en goed voor de kinderen die daar alle ruimte hebben. Een duobaan met haar buurvrouw zorgt voor goede opvang van elkaars kinderen en zo kan zij prima blijven werken.

In verschillende functies bij de Rabobank kan zij veel van haar talenten kwijt. Ze gaat werken op het secretariaat van Rabo IJmuiden en daar wordt ze door Fred van Dam (voorzitter KWF Velsen) gestrikt voor het werk voor KWF. Eerst voor de afdeling Velsen en daarna ook (hoe kan het anders?) voor de Vissenloop IJmuiden.

Stineke geniet zelf enorm van het evenement. Ze woont ook weer in IJmuiden en leert IJmuiden op een heel andere manier zien. Want wat is er veel te zien en wat gebeurt er veel! Tijdens de Vissenloop zie je mooie plekken, waar je anders nooit komt.

Voor Stineke begint de Vissenloop elk jaar met het indienen van een begroting bij de Gemeente. Verder moet zij alle kosten en baten onder controle houden. Ze controleert op de website de sponsoren die meedoen en voorziet die van facturen. Ze monitort het systeem, bekijkt en verwerkt btw-tarieven en bewaakt alle commissies en de financiële kanten van hun acties. Kortom: alle controle op de financiële acties wordt door haar gedaan en daar zijn alle leden van de Vissenlooporganisatie heel blij mee.

Met inschrijven.nl is Stineke heel blij, want dit programma zorgt voor een veilige verwerking van alle gegevens en geeft administratief minder werk. Vooraf inschrijven is voor Stineke natuurlijk fijner, want dan is het geld voor KWF Kankerbestrijding meteen binnen. En bij iets minder weer komen mensen toch lopen; er is immers betaald. Op de dag zelf verwerkt Stineke alle na- inschrijvingen nog handmatig, dat is heel veel werk en ook spannend, maar het lukt haar.

Na afloop geniet Stineke, net als alle wandelaars, graag van een gebakken visje. Ze zou het prettig vinden als nog enkele jonge mensen zich voor de Vissenlooporganisatie voor volgend jaar zouden aanmelden.

Er zijn voor haar en Piet nu tijden aangebroken dat ze veel vaker even de caravan kunnen pakken om er een paar dagen tussen uit te zijn. Stineke: we zijn blij met je accuratesse!