Nieuwe kanjers voor de Vissenloop IJmuiden op 19 mei 2019

Jane en Chantal

Het straalt er van af. Ze hebben er zin in. We zijn te gast bij Chantal Stoker. Getrouwd met Martijn en samen hebben ze twee jongens. Chantal werkt bij een accountantskantoor in IJmuiden. Geboren in het voormalige Zeewegziekenhuis en dus een rasechte IJmuidense. En familie van, jawel Nico Stoker. Door hem is Chantal bekend met de Vissenloop en al vanaf het begin is zij vrijwilliger voor dit prachtige wandelevenement. Veel familieleden met kanker, maar ook vrienden om haar heen gaven haar het gevoel om iets voor de kankerbestrijding te willen doen. Bij een evenement van Thuis in de wijk in het Rabobank IJmond Stadion is ze getackeld zoals ze het zelf noemt. Een prima vervangster voor Kirsten Bouwens die het entertainment onder haar hoede had. Samen hebben zij alweer een mooi programma klaar liggen. Chantal vond het al een geoliede machine waarin ze terecht kwam. Veel koren en bands willen graag terugkomen. We zijn blij met haar.

Maar dan hebben we nog iemand nodig om Maaike Bouwens te gaan vervangen. De grote loterij met veel prijzen en een aktie die heel veel geld opbrengt. Chantal weet het al, ze vraagt haar vriendin Jane van Baekel. Jane is getrouwd met Patrick en beiden rasechte IJmuidenaren. Hier heeft Jane haar eigen bedrijf, een nagelstudio en een webshop in de trouwbranche. Ook haar netwerk is groot. Over de vraag van Chantal moest ze wel even nadenken, maar haar antwoord is dan duidelijk. Ik wil iets betekenen voor KWF Kankerbestrijding en dus voor de Vissenloop.

Jane heeft dan ook te maken gehad met de ziekte van haar vader die op 69 jarige leeftijd overlijdt aan kanker, nog genietend van zijn welverdiende pensioen, was dit voor hen een groot verdriet.” Mijn moeder heeft kanker overwonnen gelukkig”, vertelt Jane verder en samen met het hele gezin hebben wij voor mijn vader gezorgd.” Door die verzorging is haar gevoel om kanker te bestrijden nog groter geworden. De uitdaging voor Jane, als echte ondernemer is om “omzet” te draaien voor KWF. Daar is ze goed in.

Volgende week lopen Jane en Chantal langs de IJmuidense winkeliers. Maar u kunt hen natuurlijk een handje helpen. U heeft voor hen en de loterij van de Vissenloop iets over? En kom zelf ook genieten van dit prachtige evenement, wandel mee voor KWF Kankerbestrijding. Samen komen we verder. En dat gratis visje is er nog steeds!