De Vissenloop verduurzaamt!

Waterzakjes van PWN

Overal om ons heen is plastic. Een klein deel wordt gerecycled, maar veel wordt als afval verbrand of, erger, komt in de natuur terecht. Veel evenement-organisatoren denken na over verduurzamen. Zo ook wij van de Vissenloop. En jijzelf gelukkig ook. We kregen na ons feedback-verzoek van vorig jaar van deelnemers terug dat er veel plastic in de vorm van flessen, tassen en dergelijke werd gebruikt tijdens de Vissenloop. En daar willen we iets aan doen. En PWN en Rabobank IJmond helpen ons mee!

Rabobank IJmond stelt 1000 kartonnen koffiebekers beschikbaar. Dat scheelt alvast heel wat plastic bekertjes. PWN installeert onder meer waterwanden met kraanwater op het startterrein om navulbare waterzakjes te vullen. De waterzakjes kunnen onderweg op diverse plekken opnieuw gevuld worden.

Bianca Nunnink van PWN: “De prijs van kraanwater in Noord-Holland is € 1,31 per 1.000 liter. Dat is nog geen 2 cent per emmer! Vergelijk dat maar eens met de prijs van een liter bronwater in de winkel. Daarnaast is kraanwater ook nog eens duurzamer dan flessenwater. Kraanwater komt niet uit een plastic fles maar gewoon uit de kraan. Door kraanwater te drinken besparen we op grondstofgebruik en CO2-uitstoot. Bovendien hoeven we dan veel minder plastic afval te verwerken. Dagelijks worden in ons land 500.000 plastic flesjes weggegooid.”

PWN draagt haar steentje bij. Bianca: “PWN is daarom heel blij met het initiatief van de organisatie van de Vissenloop, om alle deelnemers te voorzien van een hervulbaar waterzakje, die bij de start en finish gevuld kan worden bij de PWN waterwanden met kraanwater. Verder staat bij de speeltuin Zeewijk Natuurlijk! een PWN bakfiets met heerlijk inspiratiewater, waar de deelnemers ook het verfrissende kraanwater kunnen proeven.”

Natuurlijk zijn we er nog niet. Maar we blijven ons best doen om met de Vissenloop het milieu zo min mogelijk te belasten!

Tot slot: “PWN wenst alle deelnemers veel succes, maar bovenal veel wandelplezier toe!”