Vissenloop IJmuiden breekt records!

Vissenloop IJmuiden breekt records!

Zondag 19 mei 2019 vond voor de vijfde keer, een lustrum dus, het wandelevenement Vissenloop plaats, georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen.

Wandelaars kunnen hierbij kiezen uit veel afstanden: 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer en ieder jaar voeren de routes langs een ander traject. Dit jaar bijvoorbeeld gingen de wandelaars van de langere afstanden over de Zuidpier. Een gelukkige vondst bleek, want er kwamen veel positieve reacties over deze route waarbij de wandelaars elkaar op de heen- en terugweg natuurlijk tegenkwamen en de wederzijdse begroetingen niet van de lucht waren.

Eén van de vele bijzondere momenten op deze dag was de aanwezigheid van Velserbroeker Anton van Leeuwen die onlangs nog op TV te zien was in het programma ‘De reis van je leven’. Samen met een grote groep familieleden en vrienden heeft hij, ondanks het feit dat hij ongeneeslijk ziek is, toch deelgenomen aan dit wandelevenement. Zoals hij al eerder opmerkte: ‘om te laten zien dat het leven niet ophoudt na een slechte prognose’.

Over records gesproken: vijf jaar geleden namen, bij de eerste Vissenloop, zo’n 1.300 wandelaars deel aan dit evenement. Dit jaar mocht de organisatie ruim 2.200 deelnemers inschrijven, zelfs internationaal! Een duidelijk teken dat dit evenement bij wandelaars in de smaak valt. Mede dankzij dit hoge aantal inschrijvingen en belangrijke sponsorbijdragen kon voorzitter Fred van Dam de totaalopbrengst van deze bijzondere dag bekendmaken: een recordbedrag van 60.000 euro! Dit gehele bedrag komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor financiering van verder onderzoek naar deze ernstige ziekte.

Wethouder Bram Diepstraten, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, verwoordde dit wandelevenement als volgt: ,,Vandaag laat zien dat samenwerken en ergens serieus je schouders onder zetten tot iets heel moois kan leiden. Een wandeling voor een goed doel langs de mooiste plekjes in Velsen, iets dat mij natuurlijk heel erg aanspreekt. Van harte gefeliciteerd met jullie eerste lustrum en natuurlijk het fantastische resultaat.’’ Aansluitend kon hij dit recordbedrag op de cheque noteren die hij vervolgens aan Rina Noorlander, vertegenwoordigster van KWF Kankerbestrijding, kon overhandigen.

Het behoeft geen betoog dat, gezien het geweldige enthousiasme voor de Vissenloop de afgelopen vijf jaar, de organisatie heeft besloten om ook in 2020 dit wandelevenement voor de zesde keer te organiseren. De datum ligt inmiddels ook vast en onze wandelliefhebbers kunnen de datum alvast in de agenda noteren: 17 mei 2020! Op de website: www.vissenloopijmuiden.nl worden binnen afzienbare tijd nadere bijzonderheden over de Vissenloop 2020 bekendgemaakt.